fbpx

Ο Α.Σ. ΔΙΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ άνοιξε τις πύλες του και σας περιμένει. Ο σύλλογος μας είναι αναγνωρισμένος από Γ.Γ.Α. Και από την ελληνική ομοσπονδία ταεκβοντό!

Έμπειροι και καταρτισμένοι προπονητές διδάσκουν TAEKWONDO σε ένα ευχάριστο περιβάλλον για παιδιά ενώ υπάρχει η δυνατότητα προετοιμασίας αθλητών σε επίπεδο πρωταθλητισμού!

Ελάτε να γνωρίσουμε το Ολυμπιακό άθλημα του TAEKWONDO και να μοιραστούμε την αγάπη μας για τον αθλητισμό! Εγγραφές καθημερινά!


Dias Athletic Club

Dias Athletic Club

Ο Α.Σ. ΔΙΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ άνοιξε τις πύλες του και σας περιμένει. Ο σύλλογος μας είναι αναγνωρισμένος από Γ.Γ.Α. Και από την ελληνική ομοσπονδία ταεκβοντό!

Έμπειροι και καταρτισμένοι προπονητές διδάσκουν TAEKWONDO σε ένα ευχάριστο περιβάλλον για παιδιά ενώ υπάρχει η δυνατότητα προετοιμασίας αθλητών σε επίπεδο πρωταθλητισμού!

Ελάτε να γνωρίσουμε το Ολυμπιακό άθλημα του TAEKWONDO και να μοιραστούμε την αγάπη μας για τον αθλητισμό! Εγγραφές καθημερινά!


Λειτουργούν τμήματα ταεκβοντό για παιδιά και ενήλικες

Νηπιακό

Παιδικό

Εφηβικό

Αγωνιστικό

Συχνές ερωτήσεις

Απάντηση

Το Taekwondo είναι μια πολεμική τέχνη που προέρχεται από τη Νότια Κορέα.

Περιέχει τεχνικές με τα χέρια αλλά κυρίως με τα πόδια.  Ξεκινώντας με την βασική εκμάθηση τεχνικών, στην συνέχεια υπάρχουν διάφορες πτυχές του αθλήματος που μπορεί να επιλέξει ένας μαθητής όπως:
Αγωνιστικό, που περιλαμβάνει προετοιμασία για πρωταθλήματα στα οποία ένα αθλητής ανταγωνίζεται κάποιον άλλο.

Παραδοσιακό, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά συγκεκριμένων κινήσεων που απαιτούν ακρίβεια και υψηλή τεχνική. Πλέον παίρνει και αυτό το κομμάτι του ταεκβοντό ανταγωνιστικό χαρακτήρα.

Απάντηση

Ως γενικό κανόνα, συνιστάται να προπονείστε αρχικά τουλάχιστον 2-3 την εβδομάδα για να δείτε βελτίωση.

Σε αρχικό στάδιο η βελτίωση είναι εμφανής με 3 προπονήσεις την εβδομάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ σε πιο εξελιγμένο στάδιο απαιτούνται περισσότερες ώρες προπόνησης και πιο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τέλος, η φυσική κατάσταση, ευλυγισία και άλλες σωματικές ικανότητες επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά το χρόνο και το μέγεθος βελτίωσης.

Το Taekwondo είναι ένα άθλημα που συνδυάζει καρδιοαναπνευστική άσκηση και αναλυτική γυμναστική, οπότε μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και στη βελτίωση της ευεξίας.

Απάντηση

Αυτοπεποίθηση: Το Taekwondo βοηθά στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης του παιδιού, καθώς του δίνει την ευκαιρία να επιτύχει μικρούς στόχους, μαθαίνοντας καινούργιες τεχνικές λακτισμάτων, με βαθμό δυσκολίας που αυξάνεται σταδιακά, για την επίτευξη τον οποίων, αισθάνεται περήφανο.

Σεβασμός: Το Taekwondo διδάσκει το παιδί να σέβεται τον εαυτό του και τους άλλους, καθώς και τους κανόνες και τις παραδόσεις του αθλήματος.

Αυτοέλεγχος: Το Taekwondo διδάσκει το παιδί να ελέγχει τα συναισθήματά του και να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες επιφυλάσσει το άθλημα, με αυτοσυγκέντρωση και αυτοπεποίθηση.

Διασκέδαση: Στο σύλλογο μας οι ασκήσεις έχουν παιγνιώδη μορφή. Το Taekwondo είναι ένα αθλητικό παιχνίδι στα μάτια των παιδιών που μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό για αυτα και να τους παρέχει μια θετική εμπειρία και μια αίσθηση επιτυχίας.

Φυσική κατάσταση: Το Taekwondo είναι μια εξαιρετική άσκηση και βοηθά στην ανάπτυξη της αντοχής, της δύναμης και της ευλυγισίας του σώματος του παιδιού.

Σωματικές δεξιότητες: Κάποιες από τις ικανότητες που βελτιώνονται για την διενέργεια λακτισμάτων είναι η ισορροπία, νευρομυϊκή συναρμογή και η συντονισμένη κίνηση.

Στον Α.Σ.ΔΙΑΣ γνωρίζοντας ότι σε ποιο μικρές ηλικίες είναι πιο δύσκολος ο συνδυασμός όλων αυτών των ικανοτήτων ταυτόχρονα, βελτιώνονται μέσω παιχνιδιών μεμονωμένα.

Τέλος, το taekwondo μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη ισχυρών κοινωνικών δεσμών μεταξύ των παιδιών και της κοινότητας του αθλήματος

Απάντηση

Το Taekwondo απαιτεί από τους αθλητές του να έχουν υψηλό επίπεδο πειθαρχίας και συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια της προπόνησης και των αγώνων.

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης, οι αθλητές μαθαίνουν να εστιάζουν την προσοχή τους σε κάθε κίνηση, και να ελέγχουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους για να επιτύχουν τους στόχους τους.

Η πρακτική αυτή μπορεί να μεταφερθεί σε άλλους τομείς της ζωής, όπως η εκπαίδευση και η καριέρα, και να βοηθήσει στην ανάπτυξη πειθαρχίας και συγκέντρωσης σε αυτούς τους τομείς.

Επιπλέον, η πρακτική του taekwondo βοηθά στην αντιμετώπιση του άγχους καθώς υποβάλλονται οι αθλούμενοι σε τέτοιες καταστάσεις τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Απάντηση

Στο σύλλογο μας η διδασκαλία της ηθικής είναι εξίσου σημαντική με τη διδασκαλία τεχνικών και τακτικής.

Οι προπονητές μας , ενθαρρύνουν τους αθλητές να χρησιμοποιούν τις τεχνικές τους μόνο για άμυνα και ποτέ για επίθεση. Στα παιδιά δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το θέμα κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας.

Επιπλέον, διεξάγονται συνεχώς συζητήσεις  που ενισχύουν τη συνειδητοποίηση των παιδιών για τη σωστή χρήση των τεχνικών του Taekwondo.

Ακόμη, στην σχολή μας προάγουμε κανόνες συμπεριφοράς και ηθικής που προωθούν την σεβαστή συμπεριφορά και την αναγνώριση της διαφορετικότητας μεταξύ των μαθητών μας.

Τέλος η συνεργασία με τους γονείς ενισχύει την προσπάθεια να κατανοήσει το παιδί, τόσο τη σωστή χρήση των τεχνικών όσο και γενικά την σωστή συμπεριφορά και αντιμετώπιση τον όποιων καταστάσεων.

Απάντηση

Το taekwondo είναι ένα ασφαλές άθλημα. Οι προπονητές μας έχουν κύριο μέλημα την προστασία των αθλητών.

Βοηθά επιπλέον ο κατάλληλος προστατευτικός εξοπλισμός. Επίσης, σε διαγωνισμούς και αγώνες υπάρχουν αυστηροί κανονισμοί για την προστασία των αθλητών και την αποφυγή τραυματισμών.

Στο taekwondo η πιθανότητα τραυματισμού είναι τόσο χαμηλή που θεωρείται από τις πιο ασφαλής πολεμικές τέχνες.

Για τους παραπάνω λόγους, το taekwondo δεν είναι προσανατολισμένο σε συγκεκριμένο φύλο. Περιλαμβάνει τεχνικές που μπορούν να εκτελεστούν από  όλους ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου.

Απάντηση

Ιδανική ηλικία δεν υπάρχει για να ξεκινήσει ένα παιδί. Συνιστάται βεβαίως από 3,5 ετών για να μπορεί να συνεργαστεί και ανταπεξέλθει στις τεχνικές τους αθλήματος.

Εξαρτάται βεβαίως και από το παιδί, μπορεί σε λίγο μικρότερη ηλικία να μπορεί να ακολουθήσει. Στο σύλλογο μας έχετε την δυνατότητα δοκιμαστικών μαθημάτων για μπορέσουμε να δούμε πρωτίστως αν αρέσει στο παιδάκι και ύστερα αν μπορεί να ακολουθήσει.

Απάντηση

Ναι, το Taekwondo μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτοάμυνα. Είναι μια πολεμική τέχνη που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της δύναμης, της ταχύτητας και της ευελιξίας. Οι τεχνικές του Taekwondo περιλαμβάνουν χτυπήματα κυρίως με τα πόδια αλλά και τα χέρια.

Η εκπαίδευση στο Taekwondo μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναπτύξουν την αυτοπεποίθηση, την αυτοσυγκέντρωση που βοηθούν στην αντιμετώπιση μιας κρίσιμης κατάστασης. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της επίγνωσης του περιβάλλοντος και της αυτοπροστασίας.

Εντούτοις, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αυτοάμυνα είναι πολύ περισσότερο από απλά την εκμάθηση μιας πολεμικής τέχνης. Απαιτείται επίσης η ανάπτυξη της σωματικής και ψυχολογικής ετοιμότητας.

Ο αμυνόμενος πρέπει να παραμένει ψύχραιμος και να αξιολογεί το περιστατικό, νιώθοντας οικεία με τον τρόπο αντιμετώπισης. Συνεπώς, η αυτοάμυνα αποτελεί μια συνδυαστική προσέγγιση που περιλαμβάνει την εκπαίδευση και την προετοιμασία για την ανάλογη κατάσταση.

Απάντηση

Όχι. Τα παιδί χτίζει τις δεξιότητες που απαιτεί το άθλημα μέσω της προπόνησης και τις συνεχούς προσπάθειας.

Ειδικά στις μικρότερες ηλικίες που είναι πιο “εύπλαστα”.

Ωστόσο κάποια προσόντα όπως η ευλυγισία, η δύναμη ή έκρηξη δίνουν ένα πλεονέκτημα.

Απάντηση

Δεν είναι υποχρεωτική!

Ωστόσο για να χτίσει ένα παιδί την αυτοπεποίθηση του, είναι σημαντικό να νιώθει ότι εκπληρώνει κάποιος στόχους. Αυτό επιτυγχάνεται με την συμμετοχή και την επιτυχία του στις εξετάσεις που επιβραβεύεται με την αλλαγή ζώνης τονώνοντας το ηθικό του με αυτόν τον τρόπο.

Οι αγώνες επίσης βοηθούν στην αντιμετώπιση του άγχους και τόνωση της εμπιστοσύνης στον εαυτό μας καθώς είναι ατομικό άθλημα και ότι επιτυγχάνεται είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας του παιδιού..Ακόμα και να μην έρθει η επιτυχία στην αρχή, προάγουμε σαν σχολή, την επιμονή στην προσπάθεια για την επίτευξη οποιουδήποτε στόχου..

Ζέσταμα με παιχνίδι & πειθαρχημένο τρέξιμο!

Σωματικά και ψυχικά οφέλη του ταεκβοντό

Αυξάνει την αυτοπεποίθηση του αθλούμενου

Βελτιώνει τη φυσική κατάσταση & αυξάνει τη μυική μάζα

Βελτιώνει τα αντανακλαστικά & την ευκαμψία

Διδάσκει σεβασμό & ηγετικές ικανότητες

Η αίθουσα TAEKWONDO του συλλόγου μας

Στον Αθλητικό Σύλλογο ΔΙΑΣ οι προπονήσεις μας γίνονται σε έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο για παιδιά & προπονητές.
Ελάτε να αθληθούμε μαζί και να γνωρίσουμε το ολυμπιακό άθλημα TAEKWONDO!

Τιμές

TaeKwonDo
ΔΩΡΕΑΝ προπόνηση
Ελάτε να αθληθούμε μαζί και να γνωρίσουμε το ολυμπιακό άθλημα TAEKWONDO!
Στείλε μήνυμα!

Κάλεσέ μας!
TaeKwonDo για παιδιά
Δωρεάν πρώτη επαφή με το άθλημα!
Δίνουμε την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να γνωρίσουν το TAEKWONDO ΔΩΡΕΑΝ!
Στείλε μήνυμα!

Κάλεσέ μας!
Αυτοάμυνα
ΔΩΡΕΑΝ δοκιμαστικό
Ελάτε να γνωρίσετε τους προπονητές μας & το χώρο μας ΔΩΡΕΑΝ!
Στείλε μήνυμα!

Κάλεσέ μας!

Μέλος της ελληνικής ομοσπονδίας ολυμπιακού ταεκβοντό

Τι είπαν για εμάς

Δείτε τις αξιολογήσεις μας

5.0

Γιώργος Σωτηρόπουλος

Φοβερή σχολή. Καταπληκτικος δάσκαλος. Συγχαρητήρια

Νίκος Γάρειος

Απίστευτη οργάνωση και προσωπικό. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα

Πού θα μας βρείτε:

Κάντε κλικ για να δείτε το χάρτη

Dias Athletic Club

Διεύθυνση: Μυστρά 134,


Τηλ. Επικοινωνίας: Τηλέφωνο »
Πώς να έρθετε: Οδηγίες »

Επικοινωνία με

Το μήνυμά σας στάλθηκε επιτυχώς!
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!
Συνέβη κάποιο σφάλμα, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά.
Παρακαλώ συμπληρώστε το Όνομα
Παρακαλώ συμπληρώστε το Επώνυμο
Παρακαλώ συμπληρώστε ένα έγκυρο Email
Παρακαλώ συμπληρώστε ένα έγκυρο τηλέφωνο
Παρακαλώ επιλέξτε πακέτο προσφοράς
Παρακαλώ συμπληρώστε το μήνυμά σας
*Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά
Επικοινωνήστε μαζί μας!